Hypofysetumor
 Brughoektumor
 Meningeoom
 Chordoom/chondrosarcoom
 Paraganglioom

 
Wie zijn wij?
 
Afbeelding invoegen
 
Wie wij zijn
Het CSH is opgericht door de vakgroep neurochirurgie van het LUMC. Samen met medisch specialisten van onder meer de KNO oogheelkunde en endocrinologie hebben de neurochirurgen in het LUMC een zeer langdurige traditie in de behandeling van patiënten met een hypofysetumor, brughoektumor of primaire bot-tumor (bv chordoom). De behandeling is multidisciplinair, dus door experts met een verschillende achtergrond samen. Het LUMC heeft dit tot een speerpunt gemaakt en ruim geïnvesteerd in moderne apparatuur en uitbreiding van formatie om zo alle expertise in huis te hebben. Het ministerie van VWS heeft het LUMC maximale erkenning gegeven als expert centrum voor hypofysetumoren en bot-tumoren.

Alle behandelingen op één plek
Alle behandelingen op één plek. Het team van het LUMC is uniek in Nederland in dat het alle behandelingen van schedelbasistumoren zelf kan doen. Dit gaat om open en endoscopische (kijk) operaties via de neus, via de mond, van de zijkant en achterkant van de schedel, behandeling met medicijnen en vanaf 2016 bestraling met protonen.Het team van CSH werkt intensief samen met andere Europese centra die op hoog niveau patiënten met schedelbasistumoren behandelen (zoals in Parijs, Denemarken, Milaan).
 
Neurochirurgisch Coöperatief Holland
Het CSH is een onderdeel van het Neurochirurgisch Coöperatief Holland. De neurochirurgen van Den Haag en Leiden werken in het NcCH intensief samen en hebben onderlinge afsrpaken gemaakt over concentratie van bepaalde behandelingen. De behandelingen voor schedelbasispatiënten gebeurt in het LUMC.
  Afbeelding invoegen